Wethouder onthult informatieborden

Op Begraafplaats Keern zijn tijdens Open Monumentendag, 10 september, nieuwe informatieborden onthuld door wethouder Axel Boomgaars. De onthulling vond plaats in het bijzijn van Herman Kaptein, voorzitter van Stichting Vrienden van Begraafplaats Keern, met een divers gezelschap.

Zoeken naar graven via een QR

De borden laten de geschiedenis van de begraafplaats zien. Ook staat er een plattegrond op met QR-code. Deze is in samenwerking met de gemeente Hoorn ontwikkeld. Door de QR-code met de telefoon te scannen, verschijnt een digitale plattegrond. Daarop kan iedereen op naam de locatie van specifieke graven zoeken. De lijst met namen en locaties is nog niet compleet. De Stichting roept mensen die willen meehelpen om de lijst aan te vullen, op om contact op te nemen via de website.

Lukas Stokbroo

Tijdens Open Monumentendag stond het graf van Lucas Stobroo in de belangstelling. Hij was een verzamelaar en man van het eerste museum in Hoorn aan het Ramen. Archeologie West-Friesland heeft daar opgravingen gedaan. Lees in deze folder van AWF over de bijzondere vondsten die dat heeft opgeleverd.