Nieuwe QR-code op oorlogsmonumenten

Vijftien Hoornse oorlogsmonumenten zijn deze zomer voorzien van een eigen QR-code. Dit was een initiatief van het ‘Comité 40-45 Hoorn’. Bewoners en bezoekers van Hoorn kunnen deze QR met een mobiele telefoon scannen en zo verhalen lezen over Hoorn in de Tweede Wereldoorlog. En dat op de locaties waar de gebeurtenissen zich hebben afgespeeld. Zo draagt dit project bij aan de bewustwording van het Hoornse erfgoed. 

Benieuwd naar de verhalen achter de QR-codes? Volg dan de wandeltocht die te vinden is in de gratis app ‘Oorlog in Hoorn’, die Comité 40-45 al eerder maakte. Voor kinderen is er in de app een speurtocht langs oorlogsmonumenten te volgen. Ook thuis zijn de verhalen te lezen, via de bijbehorende website. Hier zijn veel verhalen, foto’s, video’s en zelfs zes digilessen voor het basisonderwijs te vinden over de oorlog in Hoorn.

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Hoorn. Voor het project is gebruik gemaakt van de subsidie ‘Beleefbaar maken van het Erfgoed’. Deze subsidie is bedoeld voor initiatieven van organisaties, bedrijven en inwoners die er voor zorgen dat inwoners en bezoekers het Hoornse erfgoed meer kunnen ervaren.

Lees het verhaal over Aaf Dell en Dieuw van Vliet via de nieuwe QR-code