Keern wint landelijke kerkhofprijs

De Hoornse begraafplaats aan het Keern heeft de landelijke kerkhofprijs ‘De Gouden Terebinth’ gewonnen. Uit de in totaal elf genomineerden kwam de monumentale begraafplaats in Hoorn als beste uit de bus. De Stichting Vrienden van de begraafplaats Keern krijgt hiermee de waardering voor al het werk dat zij sinds 2019 op verzoek van de gemeente Hoorn verzet voor de begraafplaats.

De jury van de Gouden Terebinth verkoos de Hoornse begraafplaats unaniem tot de beste. Eén van de redenen hiervoor is de maatschappelijke betrokkenheid van de stichting. Zo kunnen scholieren een maatschappelijke stage invullen op de begraafplaats. Verder wordt de stichting geprezen voor de activiteiten die zij organiseert en het betrekken van nieuwe generaties bij een duurzaam behoud van het funerair erfgoed. Tot slot is de jury onder de indruk van het hoge tempo waarmee het de begraafplaats wordt opgeknapt.

De Stichting Vrienden van de begraafplaats Keern werd in 2019 opgezet op initiatief van de gemeente Hoorn. De stichting werkt nauw samen met Team Erfgoed van de gemeente en andere erfgoedorganisaties in Hoorn. Samen geven zij de begraafplaats haar waardigheid weer terug. Inmiddels zijn er al veel grafstenen gerestaureerd, zijn er een poort en banken geplaatst en is het groen opgeknapt. Lees meer over de werkzaamheden in dit artikel.

Heeft u interesse om als vrijwilliger of donateur bij de stichting betrokken te raken? Dan kunt u contact opnemen via de website of stuur een mail naar vriendenkeern@hotmail.com.