Gratis erfgoed lespakket

Team Erfgoed van de gemeente Hoorn (Archeologie West-Friesland en Monumentenzorg) heeft een erfgoed lespakket ontwikkeld voor primair onderwijs getiteld ‘Glop: een reis door de tijd’. Dit is het eerste erfgoed lespakket dat de gemeente structureel gaat aanbieden aan scholen, in samenwerking met het Westfries Museum en de Blauwe Schuit. Per 1 april kunnen basisscholen in West-Friesland zich hier aanmelden voor het lespakket. 

Het lespakket Glop is op 21 maart gepresenteerd aan wethouder Kholoud Al Mobayed en is vanaf 1 april beschikbaar voor basisscholen in West-Friesland (foto: Barend Hoekstra)

Erfgoededucatie maakt het lokaal aanwezige erfgoed toegankelijk en daarmee beleefbaar. Dit draagt bij aan het ontwikkelen van historisch besef en waardering voor de eigen leefomgeving. Uit gesprekken die Team Erfgoed van de gemeente voerde met medewerkers van de Blauwe Schuit, de Westfriese bibliotheken en Interne Cultuurcoördinatoren van basisscholen in West-Friesland, bleek dat er in de regio ruimte is voor meer concreet (projectmatig) erfgoededucatie aanbod. Daarom is dit lespakket opgesteld, in samenwerking met de Blauwe Schuit, de Westfriese Bibliotheken, Westfriese Cultuurcoördinatoren, de maker van het kinderboek ‘Glop’ Josje van Leeuwen en het Westfries Museum. Er zit geen commercieel belang aan het pakket, deze wordt gratis aangeboden. Lees hier meer over de inhoud van het lespakket.

Excursie naar het Glop