Expo verduurzamen monumenten

Vanaf donderdag 6 april is de reizende expositie over het verduurzamen van monumenten in Hoorn. De expositie is ontwikkeld door de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed. Om 16:00 verzorgt wethouder duurzaamheid Arthur Helling de officiële opening. U bent van harte welkom!

De expositie laat zien hoe u stappen kunt zetten naar een duurzamer pand zonder verlies van het monumentale karakter. Monumenten verduurzamen vraagt om maatwerk, maar er kan vaak meer dan gedacht. Denk aan mogelijkheden voor isoleren, ventileren, verwarmen en opwekken van energie.

Advies door Team Erfgoed

Op zaterdag 8 april is ook team Erfgoed van de gemeente Hoorn tussen 10.00 en 14.00 uur aanwezig. En op donderdagen erna tussen 14.00 en 16.00 uur. Zij beantwoorden al uw vragen en geven advies.

Locatie

De expositie staat in het pand van Vereniging Oud Hoorn, Onder de Boompjes 22 in Hoorn. Na de opening kunt u de expositie bezoeken van zaterdag 8 april tot zaterdag 13 mei op dinsdagen en donderdagen tussen 10.00 en 16.00 uur en zaterdagen tussen 10.00 en 14.00 uur. De entree is gratis.