Kennismaken met historische figuren

De schoolwandeltocht van de Werkgroep Educatie Oud Hoorn is al een paar jaar op rij een groot succes. Dit succesvolle educatieproject is mogelijk door de inzet van de vele vrijwilligers van Oud Hoorn. Zij staan enkele dagen in kostuum in onze historische stad en spreken honderden leerlingen vol enthousiasme toe.

Verdien ik een standbeeld?

In 2017 was het thema ‘Held of Schurk’ en in 2018 was dat ‘Verdien ik een standbeeld? Tijdens de wandeling ‘Verdien ik een standbeeld ontmoetten leerlingen van Hoornse scholen personen uit de Gouden Eeuw. De vrijwilligers van Oud Hoorn waren verkleed als bijvoorbeeld scheepsbouwer Liorne, architect Hendrick de Keyser en de moeder van scheepsjongen Peter Hajo, die nog altijd op de terugkomst van haar zoon wacht. Ze vertelden de leerlingen over hun leven, hun daden en hun verdiensten. Of de historische figuren een standbeeld verdienden, was vervolgens aan de leerlingen.

De grote winnaar

Voor de leerlingen van de Praktijkschool was Pieter Florisz de grote winnaar. Niet alleen vanwege zijn mooie verhaal, maar hij werd ook een beetje als Ali B. gezien. Op de tweede plaats kwam de moeder van Hajo, die in haar verdriet veel indruk had gemaakt.

De vrijwilligers van de Werkgroep Educatie

Erfgoed beleven

Gemeente Hoorn onderschrijft het belang van erfgoededucatie en steunt dit initiatief met een bijdrage uit de subsidie Beleefbaar Erfgoed Hoorn. Meer informatie over deze subsidie vindt u op de pagina Subsidie Beleefbaar Erfgoed.

Werkgroep Educatie Oud Hoorn werkt aan de volgende schoolwandeltocht met de titel ‘Wat wil ik vroeger worden’.