Slag op de Zuiderzee viering

Op 14 en 15 oktober is de feestelijke herdenking van de Slag op de Zuiderzee. Tijdens dit weekend zijn er in de binnenstad voor iedereen gratis activiteiten. Er is muziek, theater, historische schepen, marcherende schutters en zingende geuzen.

450 jaar geleden

In 2023 is het precies 450 jaar geleden dat voor de Hoornse kust de overwinning plaatsvond op de Spanjaarden: zo werd de weg vrijgemaakt voor het ontstaan van Nederland. Dit wordt op 14 en 15 oktober groots gevierd met de feestelijke herdenking van de Slag op de Zuiderzee.

Gratis activiteiten voor iedereen

Op zaterdag 14 oktober zijn er in de stad verschillende culturele activiteiten. Overdag zijn er lezingen in de Oosterkerk en om 19.00 uur wordt de culturele avond geopend door de burgemeester en wethouder van cultuur: iedereen is welkom! In het leegstaande gebouw van het Westfries Museum zijn onder meer historische theaterscenes te zien. Ook in de Boterhal, Expoost, HotelMariaKapel, Foreestenhuis en Huis op het Gouw valt op zaterdagavond van alles te beleven.

Schutters, schepen en klimmen

Zondag 15 oktober staat het hele havengebied in het teken van de Slag op de Zuiderzee. Stap in een bootje van de Watertaxi of bestorm de klimmuur. Geniet van marcherende schutters of hang de held uit in de SuperHero Academy. Ga aan boord van de schepen of bewonder vanuit de kade de botenparade van de eerste HoornSail.

Alle activiteiten op een rij

Kijk voor meer informatie op slagopdezuiderzee.nl.